Biografie

FRENDE

Benoît Laurent studeerde blokfluit bij F. de Roos, barokhobo bij P. Dombrecht, A. Vanlancker en M. Niesemann, en moderne hobo bij S. Cremers.
In 2008 behaalde Benoît de tweede prijs in de solistencategorie op het internationale concours « Musica Antiqua » in Brugge. 
Hij is professor barokoboe en improvisatie in oude muziek aan het « Conservatoire Royal de Bruxelles” (B). 

photo1 Benoit speelde intussen concerten in binnen- en buitenland op historische instrumenten. Als solist trad hij op met Concerto Köln, Basel Kammer Orchester, Zürcher Kammerorchester, les Agremens, & Akademie für alte Musik Berlin. Benoit is ook een veel gevraagd orkestlid en speelde onder andere bij Vox Luminis, Balthasar Neumann, O [h] !, Les Passions de l’âme, Anima Eterna, Akademie für alte Musik Berlin,, Concerto Köln, Capella Cracoviensis, Australian Chamber Orchestra…

Met zijn eigen ensemble Lingua Franca nam hij Duitse hobo muziek op voor het label Ricercar. Als solist nam hij ook twee concerti van G. Sammartini op met « les Muffatti » (Raméé, mei 2011) en een concerto van L. Lebrun met les Agrémens (Ricercar,jan. 2011). In 2012 verscheen een solo recital CD met Duitse barokhobo sonates, ook bij het label Ricercar. Als pronkstuk verscheen in 2014 het dubbel concerto voor hobo en viool van J.S. Bach met Basel Kammerorchester bij het Duitse Harmonia Mundi. Zijn laatste opname bij Perfect Noise, « Mr. Handel’s musicians », stelt muziek van G. Sammartini, P. Castrucci, T. Vincent,… voor.